Yemeklerimiz


     YUMURTA DOLMASI



MALZEMELER
6 adet yumurta
un
1 demet maydanoz
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı biber



HAZIRLANIŞI

Beş yumurtayı katı olarak kaynatıp, kabuklarını soyun ve ikişer parçaya bölüp, içlerinden sarılarını çıkarın. Tuz, karabiber ve maydanozu ile iyice karıştırıp, karışımı tekrar yumurta beyazlannın içine yerleştirin. Kalan bir yumurtayı kırıp iyice çırpın. Su, tuz ve un ilave edip, boza kıvamında bir hamur elde edin. Yumurtaları bu hamura bulayıp kızgın yağda kızartın.












KABAKLI KIVIRMA TATLISI



MALZEMELER

4 adet yufka
1,5 kg tatlı kabağı
5 su bardağı toz seker
3 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ 



HAZIRLANIŞI

Tatlı kabagını rendeleyin yufkaları düz bir zemin üzerine serin. Içine rendelenmis kabak ve 1 su bardagı sekeri serpin iki kasık sıvı yag gezdirin. yufkayı her iki tarafından rulo seklinde sarın dilediginiz büyüklükte keserek tepsiye yerlestirin. Üstüne yag sürüp fırına verin. altı üstü kızarana kadar pisirin. serbetini hazırlayıp ılık olarak üstüne dökün. Cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.